Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 118 bin megavatı aştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Yerli Kaynaklı Kurulu Güç Yüzde 70’i Aştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, kurulu güç verilerini açıkladı. Yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye’de kurulu güçte yerli kaynaklara ağırlık veriliyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının oranı yüzde 60’ı aşarken, yerli kaynaklı kurulu güç yüzde 70’in üzerine çıktı.

Elektrik kullanımının her geçen gün arttığı bir dönemde, Türkiye’nin 2035’te 510 teravatlık bir elektriğe ihtiyaç duyacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle, elektrik alanına yapılan yatırımlar da hız kesmeden devam ediyor.

Bakanlığın verilerine göre, mart sonu itibarıyla Türkiye’nin elektrikteki kurulu gücü 118 bin 185 megavata ulaştı. Bu kurulu gücün yüzde 60,4’ü yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşuyor. Sadece rüzgar ve güneş enerjisinin toplam kurulu gücü 35 bin 17 megavatı buluyor.

Yerli kaynaklardan elde edilen kurulu güç ise mart sonu itibarıyla 82 bin 894 megavata ulaştı. Bu da toplam kurulu gücün yüzde 70,1’lik kısmını oluşturuyor. Geçen yılın aynı dönemine göre bu oran yüzde 67’den yükseldi.

“Yeni yatırımlar için izin süreçlerini kısaltacağız”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kurulu güç verilerini değerlendirirken Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanında iddialı bir programı olduğunu vurguladı. Bayraktar, “2035’e kadar sadece rüzgar ve güneş enerjisinde 120 bin megavatlık kurulu güce ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun için 80 milyar dolarlık bir yatırım yapılması gerekiyor. Yatırımları kolaylaştıracak bir reform paketi yakın zamanda meclise gelecek. Bu paket ile yeni yatırımlar için izin süreçlerini kısaltarak önlerini açacağız” dedi.

Related Posts

Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, 23 yılda yaklaşık 63 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı. Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı’nda yüzde 92 ilerleme sağlanırken, seyahat süresi 50 dakikaya düşecek.

Yaz sezonu yaklaşırken dolandırıcılar harekete geçti: Araç kiralarken bunlara dikkat!

Tüm Oto Kiralama ve Mobilite Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, günlük ve kısa dönem araç kiralamalarında yaşanan tüketici mağduriyetlerine dikkati çekerek, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi, gerek kiralama sürecinde gerekse sonrasında tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır” dedi.

Riskli binaların yıkım ve yeniden yapımı: İşte adım adım süreç

Depreme karşı dayanıklılığı ve içinde yaşayanların can güvenliğinin olmadığı riskli yapıların tespitine yönelik işlemler 4 aşamada yapılıyor.

Merkez Bankası rezervleri 146,6 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Küresel piyasalarda rüzgâr ABD ve Çin’den esti: Borsalar yükselişte, altın geriledi

ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakerelerine dair iyimser hava, güçlü teknoloji bilançolarıyla birleşince küresel piyasalarda pozitif bir seyir izlendi. Alphabet beklentileri aşarken, Fed’in faiz indirimi sinyalleri ve IMF’den gelen “uzlaşma” çağrısı piyasaları şekillendirdi. Ons altın düşerken, borsalar yükselişini sürdürdü. Avrupa’da jeopolitik riskler, Asya’da ise teşvik adımları öne çıktı. Türkiye’de gözler ise S&P’nin kredi notu açıklamasına çevrildi.

New York borsası güne karışık seyirle başladı!

New York borsası, ABD Başkanı Donald Trump’ın tarifeler konusunda sık değişen söylemlerinin etkisiyle güne karışık seyirle başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir