Trafiğe şubatta 136 bin 810 aracın kaydı yapıldı

Türkiye İstatistik Kurumu Şubat Ayı Motorlu Kara Taşıtları İstatistiklerini Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ait motorlu kara taşıtları istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı.

Şubat ayında trafiğe kaydedilen taşıtların yüzde 50,2’sini otomobiller, yüzde 32,7’sini motosikletler, yüzde 9,2’sini kamyonetler, yüzde 3,3’ünü traktörler, yüzde 2,2’sini kamyonlar, yüzde 1,5’ini minibüsler, yüzde 0,8’ini otobüsler ve yüzde 0,1’ini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Geçen yılın aynı dönemine göre, motosikletlerde yüzde 61,9, otobüslerde yüzde 52,6, traktörlerde yüzde 47,2, özel amaçlı taşıtlarda yüzde 41,2, minibüslerde yüzde 16,8 artış yaşanırken; kamyonetlerde yüzde 48,3, otomobillerde yüzde 34,1 ve kamyonlarda yüzde 21,4 azalma görüldü.

Buna ek olarak, şubat ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre otobüslerde yüzde 41,1, minibüslerde yüzde 29,2 artış olurken; motosikletlerde yüzde 47,2, traktörlerde yüzde 38,1, kamyonetlerde yüzde 31,1, özel amaçlı taşıtlarda yüzde 26,0, kamyonlarda yüzde 23,4 ve otomobillerde yüzde 10,6 azalma oldu.

Toplam Taşıt Sayısı 31 Milyon 596 Bin 522 Oldu

Şubat ayı sonuna kadar trafiğe kayıtlı taşıtların yüzde 51,9’unu otomobiller, yüzde 20,0’sini motosikletler, yüzde 15,0’ini kamyonetler, yüzde 7,2’sini traktörler, yüzde 3,2’sini kamyonlar, yüzde 1,7’sini minibüsler, yüzde 0,7’sini otobüsler ve yüzde 0,3’ünü özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Devir işlemlerine göre, otomobillerin yüzde 68,3’ü devredilirken; kamyonetlerin yüzde 15,5’i, motosikletlerin yüzde 8,0’i, traktörlerin yüzde 3,3’ü, kamyonların yüzde 2,2’si, minibüslerin yüzde 1,9’u, otobüslerin yüzde 0,6’sı ve özel amaçlı taşıtların yüzde 0,2’si devredildi.

Ocak-Şubat döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre trafiğe kaydedilen taşıt sayısı yüzde 25,7 azalarak 302 bin 544 adet olurken; trafikten kaydedilen taşıt sayısı yüzde 56,1 artarak 7 bin 108 adete ulaştı. Böylece, Ocak-Şubat döneminde trafikteki toplam taşıt sayısında 295 bin 436 adetlik bir artış yaşandı.

Related Posts

Küresel piyasalarda rüzgâr ABD ve Çin’den esti: Borsalar yükselişte, altın geriledi

ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakerelerine dair iyimser hava, güçlü teknoloji bilançolarıyla birleşince küresel piyasalarda pozitif bir seyir izlendi. Alphabet beklentileri aşarken, Fed’in faiz indirimi sinyalleri ve IMF’den gelen “uzlaşma” çağrısı piyasaları şekillendirdi. Ons altın düşerken, borsalar yükselişini sürdürdü. Avrupa’da jeopolitik riskler, Asya’da ise teşvik adımları öne çıktı. Türkiye’de gözler ise S&P’nin kredi notu açıklamasına çevrildi.

New York borsası güne karışık seyirle başladı!

New York borsası, ABD Başkanı Donald Trump’ın tarifeler konusunda sık değişen söylemlerinin etkisiyle güne karışık seyirle başladı.

Kuyumcukla yeni dönem: İbraz etmek zorunlu olacak!

Kuyumculuk sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyle çekili kıymetli maden satışlarında belge ve kayıt şartları devreye giriyor. Yeni düzenleme ticarette şeffaflığı ve güveni artırmayı hedefliyor.

Bakan Şimşek, Washington’da yatırımcılarla buluştu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Barclays, Jefferies, JP Morgan ve Bank of America’nın ayrı ayrı düzenlediği yatırımcı toplantılarında Türkiye ekonomisine dair güncel gelişmeler ve gelecek dönem perspektifine ilişkin bilgilendirmede bulundu.

TCMB yayımladı: Türkiye’de yatırım beklentileri azalıyor!

2025 yılı Bahar dönemi Yatırım Eğilimi İstatistikleri açıklandı. Verilere göre işyerlerinin büyüklük gruplarına göre yatırım beklentilerinde düşüş yaşanırken özellikle büyük ölçekli işyerlerinde öngörülen artış zayıfladı.

Vanlı esnafın da çiftçinin de işi bitme noktasına geldi

Yozgatlı çiftçiye Vanlı esnaftan destek geldi. Esnaf, “çiftçi Yozgat gibi bir yerde eğer bu sesi çıkarıyorsa demek ciddi anlamda bir sıkıntı var” diye seslendi.