Standardı belirlenen meslek sayısı 1000’i geçecek

MYK Başkanı Mustafa Necmi İlhan: İş Dünyası ve Meslekler Değişiyor

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Mustafa Necmi İlhan, dünyadaki iş yapma şekillerinin ve mesleklerin yapay zeka ile birlikte değiştiğini söyledi. İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MYK’nin eğitim ve istihdam ilişkisini güçlendirerek ülkenin insan kaynakları yönetiminde ve çalışma hayatında yeni bakış açıları geliştirdiğini belirtti.

İlhan, Türkiye’nin ekonomik hedeflerine ulaşabilmesi için yeni mesleklerin ortaya çıktığına dikkat çekerek, ülkenin otomasyon seviyesinin yüzde 20-25 arasında olduğunu vurguladı. Yapay zeka ve dijital teknolojilerin önümüzdeki yıllarda 3,1 milyon iş olanağı yaratabileceğini belirten İlhan, bu alandaki beceri ve niteliklerin önemine işaret etti.

Yapay Zeka ve Dijital Teknolojiler İle İş Dünyasında Değişim

İlhan, yapay zeka ve dijital teknolojilerin iş dünyasında önemli değişimlere neden olacağını belirtirken, bu alandaki yeteneklerin önemini vurguladı. Özellikle analitik düşünme, liderlik ve dijital becerilerin yanı sıra sosyal ve iletişim becerilerinin de iş dünyasında önemli bir yere sahip olacağını ifade etti.

MYK olarak, dijital dönüşüm ve yapay zeka, yeşil dönüşüm ve akıllı tarım ile havacılık ve uzay savunma sanayi danışma kurullarını oluşturduklarını belirten İlhan, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu yeni mesleklerin standartlarını belirleme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

İlhan, gelecekte yeşil dönüşüm sürecinde çevre sektöründe 30, diğer alanlarda ise 15 mesleği tanımladıklarını belirterek, geleceğin meslekleri için standartlarını belirleme hedeflerine değindi. MYK olarak 2025 yılı sonuna kadar 1000’den fazla ulusal meslek standardını belirlemeyi ve toplamda en çok meslek standardına sahip ülkelerden biri olmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA

Related Posts

Küresel piyasalarda rüzgâr ABD ve Çin’den esti: Borsalar yükselişte, altın geriledi

ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakerelerine dair iyimser hava, güçlü teknoloji bilançolarıyla birleşince küresel piyasalarda pozitif bir seyir izlendi. Alphabet beklentileri aşarken, Fed’in faiz indirimi sinyalleri ve IMF’den gelen “uzlaşma” çağrısı piyasaları şekillendirdi. Ons altın düşerken, borsalar yükselişini sürdürdü. Avrupa’da jeopolitik riskler, Asya’da ise teşvik adımları öne çıktı. Türkiye’de gözler ise S&P’nin kredi notu açıklamasına çevrildi.

New York borsası güne karışık seyirle başladı!

New York borsası, ABD Başkanı Donald Trump’ın tarifeler konusunda sık değişen söylemlerinin etkisiyle güne karışık seyirle başladı.

Kuyumcukla yeni dönem: İbraz etmek zorunlu olacak!

Kuyumculuk sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyle çekili kıymetli maden satışlarında belge ve kayıt şartları devreye giriyor. Yeni düzenleme ticarette şeffaflığı ve güveni artırmayı hedefliyor.

Bakan Şimşek, Washington’da yatırımcılarla buluştu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Barclays, Jefferies, JP Morgan ve Bank of America’nın ayrı ayrı düzenlediği yatırımcı toplantılarında Türkiye ekonomisine dair güncel gelişmeler ve gelecek dönem perspektifine ilişkin bilgilendirmede bulundu.

TCMB yayımladı: Türkiye’de yatırım beklentileri azalıyor!

2025 yılı Bahar dönemi Yatırım Eğilimi İstatistikleri açıklandı. Verilere göre işyerlerinin büyüklük gruplarına göre yatırım beklentilerinde düşüş yaşanırken özellikle büyük ölçekli işyerlerinde öngörülen artış zayıfladı.

Vanlı esnafın da çiftçinin de işi bitme noktasına geldi

Yozgatlı çiftçiye Vanlı esnaftan destek geldi. Esnaf, “çiftçi Yozgat gibi bir yerde eğer bu sesi çıkarıyorsa demek ciddi anlamda bir sıkıntı var” diye seslendi.