Yerli Kalp Akciğer Makinesi İlk Testleri Geçti

ASELSAN ve TÜSEB İşbirliğiyle Yerli Kalp Akciğer Makinesi Geliştirildi

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve ASELSAN işbirliğinde geliştirilen yerli kalp akciğer makinesi için Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde yapılan ilk kan testleri olumlu sonuçlandı.

TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan, kalp akciğer makinesinin geliştirilme sürecinde ASELSAN’ın TÜSEB ile iletişime geçerek, Bilkent Şehir Hastanesinin bu süreçte önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Bilkent Şehir Hastanesi ve ASELSAN ekiplerinin bir araya gelerek laboratuvar testlerini gerçekleştirdiğini belirten Kervan, gelişmeleri şu şekilde anlattı: “İlk laboratuvar testleri, kalp damar cerrahisinin laboratuvarında gerçekleştirildi. Hayvanlardan alınan kan testleri ise hastanemizde yapıldı. ASELSAN mühendisleri yaklaşık iki hafta boyunca hastanemizde kamp kurdular ve testleri bizim ekiplerimizle birlikte tamamladık.”

Kervan, testlerin başarıyla tamamlanmasının ardından hayvan testlerine geçildiğini ve bu aşamanın da olumlu sonuçlandığını belirtti. Şimdi ise klinik çalışmalara doğru ilerlendiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Kervan, Türkiye’nin kardiyovasküler hizmetlerde lider bir ülke olduğuna dikkat çekerek, kalp akciğer makinesinin uluslararası alanda da beğeni toplayacağını belirtti. Bilkent Şehir Hastanesi’nin, teknoloji transfer ofisleri kurularak teknolojinin geliştirilmesine öncülük ettiğine de değindi.

TÜSEB’in diğer çalışmaları arasında glikoz izleme cihazının tamamlanması ve klinik çalışmaların devam etmesi olduğunu belirten Kervan, gelecekte daha birçok yerli ürün geliştirmeyi planladıklarını söyledi.

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Levent Öztürk ise, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük hastaneleri arasında yer alan Bilkent Şehir Hastanesi’nin dünyanın birçok yerinde gerçekleştirilen ameliyatları başarıyla gerçekleştirdiğini vurguladı.

Prof. Dr. Öztürk, yerli üretimin dışa bağımlılığı azaltacağını ve ulusal araştırma geliştirme faaliyetlerine katkı sağlayacağını belirterek, sağlık sektöründe yerli cihazların üretiminin önemine değindi.

Related Posts

Turistik ilçede şok görüntüler: ‘hastalıklar başladı’ dediler isyan ettiler

Muğla’nın Bodrum ilçesinde arıtma tesisinin 7 aydır çalışmadığını belirten mahalle halkı “Pislik içinde yaşıyoruz çocuklar hasta olmaya başladı, çare bulun” dedi sokaklara dökülüp eylem yaptı.

MİT Başkanı Kalın, AK Parti’yi Ziyaret Etti

İbrahim Kalın, AK Parti TBMM grubunda ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini görüştü, açıklama yok.

İYİ Partili Olgun: ‘PKK’lı teröristler, yasal boşluk nedeniyle bir bir serbest bırakılıyor’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, Anayasa Mahkemesi’nin “örgüt adına suç işleme” suçuna ilişkin iki fıkrayı iptalinin terörle mücadelede önemli bir hukuki boşluk yarattığını terör örgütü PKK hükümlülerinin serbest bırakıldığını öne sürdü. mahkjum

Türkiye’nin en eski dağcılık faaliyetinde Kıbrıs Şehitleri’ni andılar

1975 yılında dağcı Ali İlik tarafından başlatılan ve 50 yıldır aralıksız devam eden Türkiye’nin en eski dağcılık faaliyeti ‘Kıbrıs Şehitleri’ni Anma Tırmanışı’nın 51.’si Erciyes Dağı’nda başarıyla tamamlandı.

Atatürk Köprüsü Restore Edildi

Muğla’nın Dalaman ilçesindeki tarihi Atatürk Köprüsü, restorasyon çalışmalarının ardından açıldı.

Hacılar’da 31. Sütdonduran Kampı ve Erciyes Zirve Tırmanışı Gerçekleşti

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, 31. Sütdonduran Kampı ve Erciyes Zirve Tırmanışı’na katılarak sporcularla bir araya geldi. Etkinlikte, 37 sporcu Erciyes zirvesine tırmanarak Türk bayrağını dalgalandırdı.