Bakanlık düğmeye bastı: Kripto varlıklara sıkı denetim yolda!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kripto varlıklar aracılığıyla gerçekleştirilen suç geliri aklama işlemlerini önlemeyi amaçlayan yeni düzenlemeler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle yasadışı bahis ve dolandırıcılıktan elde edilen gelirlerin finansal sistemde dolaşımını engellemek adına kripto varlık işlemlerine daha sıkı denetimler getirilecek.

KRİPTO TRANSFERLERİ İÇİN YENİ KURALLAR

Bakanlık kaynaklarına göre, suç gelirlerinin aklanmasının önüne geçilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu doğrultuda, Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcıları (KVHS) aracılığıyla gerçekleştirilen işlemler daha yakından takip edilecek. Transfer işlemlerinde en az 20 karakterlik açıklama talep edilmesi zorunlu hale getirilecek.

ÇEKİM İŞLEMLERİ İÇİN ZAMAN SIKIŞTIRMASI

Yeni düzenlemelerle beraber kripto varlıkların hızla sistem dışına çıkarılmasının önüne geçilecek. Seyahat kuralı kapsamında yapılmayan çekim işlemleri için belirli bir zaman sınırı uygulanacak. Kripto çekim işlemleri, alım, takas veya yatırım işlemlerini takiben en erken 48 saat sonra gerçekleştirilebilecek. Aynı hesaptan ilk kez yapılan çekim işlemleri için bu süre en az 72 saat olacak.

STABİL KRİPTO PARALAR İÇİN LİMİTASYON DÖNEMİ

Stabil kripto paraların transferlerine yönelik yeni sınırlamalar gündemde. Yasa dışı gelir akışlarını izlenebilir hale getirmek adına günlük 3000 ve aylık 50 bin dolarlık transfer limiti belirlenecek. Seyahat kuralına tam anlamıyla uyan platformlar, bu limitleri iki katına kadar artırabilecek.

MEŞRU FAALİYETLER DESTEKLENECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto varlık işlemlerinin denetleneceğini ancak meşru kullanımların korunacağını vurguladı. Şimşek, likidite sağlayıcıları, piyasa yapıcıları veya piyasalar arası arbitraj yapan ve işlem fonlarını belgeleyen kullanıcıların kripto varlık transferlerinin belirli kurallar dahilinde gerçekleştirilebileceğini belirtti. Yeni düzenlemelere uymayan platformlar için çeşitli hukuki ve mali yaptırımların gündeme gelebileceğine dikkat çeken Bakan Şimşek, tüm platformların sorumluluklarını tam anlamıyla yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

TBMM’de kabul edildi: En düşük emekli aylığı 16 bin 881 lira oldu

TBMM’de kabul edildi: En düşük emekli aylığı 16 bin 881 lira oldu

ING araştırdı, birikimi nereye koyduklarını buldu!

2011 yılından bu yana “Türkiye Tasarruf Eğilimleri Araştırması”nı yapan ING Türkiye yeni bir araştırmayı tamamladı. Araştırma ile finansal sağlığa katkı sunmayı hedefleyen İNG, NielsenIQ iş birliğiyle yenilediği araştırmanın 2025 yılı birinci çeyrek …

Spot piyasada doğal gaz fiyatları! (09 Temmuz 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, dün spot doğal gaz piyasasında işlem hacmi 11 milyon 629 bin 100 lira oldu. Bu tutar, önceki gün 8 milyon 878 bin 568 lira olarak açıklanmıştı. Spot doğal gaz piyasasında dün 1000 metreküp doğal gazın …

Mazot zammına tepki gösteren çiftçi: “Kendileri lüks içinde yaşıyor, vatandaş da işte böyle eziliyor”

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, mazota gelen 1 lira 15 kuruş zamma vatandaşlar tepki gösterdi. Çiftçilik yapan bir vatandaş, “Çiftçi bitti, köylü bitti, esnaf, herkes bitti. Mazot ucuz olmazsa hayat düzelmez ki. Her şey mazottan geliyor iğne ipliğe her şeye zam. Kendileri lüks içinde yaşıyor, vatandaş da işte böyle eziliyor” diye konuştu.

Kahve devi satışa çıktı, yatırımcılar kuyruğa girdi: Çantalarında milyar dolarlar var!

Dünyanın en büyük kahve zincirlerinden Starbucks, Çin’deki operasyonlarının bir kısmını devretmeye hazırlanıyor. Şirketin Çin birimi için milyarlarca dolarlık teklifler geldiği bildirildi. 10 MİLYAR DOLARLIK DEĞERLEME Starbucks’ın Çin birimi için …

Temmuz ayı faizsiz kredi fırsatları: Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor?

Bankaların faizsiz kredi kampanyaları 2025’te de sürüyor. Yeni müşteri olan bireylere özel nakit desteği sunuluyor. Kısa vadeli ödeme seçenekleri dikkat çekiyor.