Deprem planınız hâlâ yok mu?

Önemli Bilim Adamlarının Deprem Uyarıları

Bilim adamlarının uyarıları, deprem gibi karmaşık bir konuda fikir ayrılıklarının olabileceğini belirtiyor. Ancak, burada önemli olan en kötü senaryoya göre tedbir almak ve hazırlıklı olmaktır. Yetki ve sorumluluk kamu ve merkezi yönetiminde olsa da iş dünyasının da ciddi görevleri bulunmaktadır.

Şirket yöneticileri, depreme hazır olup olmadıklarını sorgulamalı ve sağlam bir deprem ve acil durum planı bulundurmalıdır. Bu plan, iş sürekliliğini sağlayacak temel faaliyetlerin belirlenmesini ve kriz anında nasıl sürdürüleceğinin tasarlanmasını içermelidir.

Plan kapsamında risk faktörleri belirlenmeli, depremin kritik operasyonları ve paydaşları nasıl etkileyeceği analiz edilmeli, kurumsal yönetişimden finansmana kadar tüm unsurlar dahil edilmelidir. Fiziki tesislerin güçlendirilmesi ve ekipman tedarikinin yanı sıra düzenli tatbikatlarla planların test edilmesi de önemlidir.

Önemli olan, oluşturulan planın şirket yönetimince sahiplenilmesidir. Hangi görüşe inanılırsa inanılsın, deprem planı olanlar planlarını gözden geçirmeli, olmayanlar ise acilen bir plan hazırlamalıdır.Çünkü depreme hazırlıklı olmak herkesin sorumluluğudur.

Related Posts

Kadınların sevilen tercihiydi, bakanlık satışını yasakladı

Ticaret Bakanlığı, iki farklı oda kokusunun sağlık riski taşıdığı gerekçesiyle satışının yasaklandığını ve ürünlerin piyasadan toplatılacağını duyurdu.

Bakan Bayraktar’dan elektrik kesintisi uyarısı: Avrupa’nın sistemine bağlıyız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar “Şu anda bu sıkıntıdan Türkiye etkilenmedi. Ama bizi etkileyebilecek boyutta bir sıkıntı. Çünkü biz de Avrupa’nın sistemine bağlıyız” dedi.

Tahıl ambarı ranta kurban edilecek

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Suna, “Bu bölge ayçiçeği, tahıl deposu. İstanbul’u, Marmara’yı besleyen bir tarım bölgesi. Burayı rant uğruna talana açarsanız kıtlık çekeriz” dedi.

Emtia piyasalarında tarife iyimserliği

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

Şimşek ABD temaslarını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları için gittiği ABD’de bir haftada 60’tan fazla toplantı yaptığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir